FAQ

Uw wens is onze zorg!

Marcel de Lange ontzorgt u
tijdens het rouwproces.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een lijst met onderwerpen die misschien enige verklaring nodig hebben. We proberen deze lijst zo compleet mogelijk te houden, maar u kunt voor al uw vragen natuurlijk altijd bij ons terecht.

Vraag en antwoord

Culturen:

Wij verzorgen, indien mogelijk, uw uitvaart op uw manier, zoals in uw cultuur gebruikelijk is.

Mag ik de rouwbrief (kaart) zelf ontwerpen?

Het zelf ontwerpen van de rouwbrief is bij Uitvaartverzorging Marcel de Lange altijd mogelijk. Doordat wij zelf afdrukken zijn wij flexibel, zowel in de opmaak als het tijdstip. Waar andere bedrijven meerkosten berekenen vinden wij dat dit onder het standaardtarief valt.

Ik heb een pacemaker, moet deze verwijderd worden?

Als de wens cremeren is zal de pacemaker verwijderd moeten worden. Momenteel is het bij begraven nog niet verplicht. Let wel op dat u altijd opdracht moet geven voor het verwijderen van de pacemaker. Dit geldt ook voor defibrillators. Het verwijderen dient uitgevoerd te worden door een gediplomeerd persoon.

Kan een thanatopraxie behandeling thuis uitgevoerd worden?

Er zijn bedrijven die deze behandeling bij de overledene thuis uitvoeren. Om hygienische redenen kiezen wij ervoor om deze behandeling niet bij de overledene thuis te doen maar in onze eigen behandelkamer, of in het ziekenhuis.

Ik heb een natura verzekering. Ben ik verplicht om de uitvaart bij de betreffende maatschappij te regelen of mag ik zelf een keuze maken?

Het maakt niet uit waar u verzekerd bent; u bent te allen tijde in de gelegenheid om zelf te bepalen wie uw uitvaart verzorgt. De verzekeringsmaatschappij zal altijd contant uitkeren.
Wij verzorgen uw uitvaart, ongeacht uw verzekering (natura of geldpolis) of verzekeringsmaatschappij.

Wat is een wilsbeschikking?

Met het invullen van een wilsbeschikking legt u uw eigen wensen vast. Hierdoor kunt u veel vragen al beantwoorden voordat u overlijdt en laat u uw nabestaanden niet achter met moeilijke keuzes. Wij sturen u gratis een wilsbeschikking. U kunt deze telefonisch aanvragen of via email bestellen. Klik hier voor meer informatie.

Met een wilsbeschikking kunt u uw wensen van te voren vastleggen

Beschrijf vooraf uw uitvaartwensen met Marcel de Lange