Meer over ons

 

Uitvaartverzorging Marcel de Lange voelt zich betrokken bij thema’s die spelen in de samenleving. Op deze pagina vindt u een aantal evenementen en goede doelen die wij steunen.

____________________________________________________

Memento

mementoMemento Culemborg is een jaarlijks evenement om dierbare overledenen te herdenken. Het vindt plaats op begraafplaats ‘Plantagehof’ in Culemborg. Met een programma dat gelegenheid geeft om even stil te staan bij dierbaren die ons leven hebben gedeeld en hier niet meer zijn. Alleen of samen met anderen. Omdat iedereen ditzelfde kent: het verlies van dierbaren door de dood

Memento Culemborg 2017 vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 18.00 tot 19.30 uur.

website Memento-Culemborg

____________________________________________________

Stichting MVI Prezzent Zorg

Mobiliteit voor iedereen

Uitvaartverzorging Marcel de Lange is medesponsor van de 9-persoons zorgbus. Hiermee kunnen veel mensen met een beperking weer vervoerd worden van en naar dagbesteding, zorgboerderij, uitstapjes of gewoonweg het doen van boodschappen.

klik hier voor de website

____________________________________________________

MH17

mh17-3Malaysia Airlines-vlucht MH17 was een vaste lijndienst in de burgerluchtvaart vanaf Amsterdam (luchthaven Schiphol) naar Kuala Lumpur. Op 17 juli 2014 is een Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergestort bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, nadat deze geraakt was door een luchtdoelraket. Rondom Donetsk was op dat moment een pro-Russische opstand gaande. Aan boord waren 298 mensen, 283 passagiers en 15 bemanningsleden. 193 inzittenden hadden de Nederlandse nationaliteit. Er waren geen overlevenden. Woensdag 23 juli 2014 werd in Nederland uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Op deze dag kwamen de eerste 40 kisten met slachtoffers van de vliegramp aan op Vliegbasis Eindhoven. Een Nederlands toestel met 16 kisten met slachtoffers landde om 15.47 uur, en een Australisch toestel met 24 kisten twee minuten later. Alle slachtoffers werden, verdeeld over meerdere dagen vervoerd naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

mh17-5 mh17-4 mh17-2

mh17-1

mh17-bedankbrief
mh17-uitleg-herdenkingspenning

onderscheiding-zonder-flits____________________________________________________

robert-mars-toernooi-geknipt-2Het Robert Mars Toernooi

Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij geld ingezameld wordt voor Stichting KiKa.

klik hier voor de website

____________________________________________________

Make a wish

logoMake-A-Wish Foundation International heeft als missie: ‘Het vervullen van de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensdreigende ziekte om daarmee een ervaring van kracht en blijdschap te creëren.’

klik hier voor de website

____________________________________________________

Het BeterBoek

beterboekHet BeterBoek is een voorlichtingsboek dat al jaren wordt gebruikt door het personeel van de kinderafdeling van het ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Het personeel van de kinderafdeling geeft aan de hand van Het BeterBoek een toelichting over de ziekenhuisopname aan de kinderen, ouders en het boek biedt ontspanning door spelletjes en kleurplaten.
Het ziekenhuis Rivierenland deelt de boeken jaarlijks aan ca. 1000 opgenomen kinderen uit. Samen met deelnemende bedrijven en instellingen wil het ziekenhuis de opgenomen kinderen een hart onder de riem te steken.
De volgende 4 belangrijke aspecten zijn prominent in de BeterBoeken terug te vinden:
– Vermaak van de kinderen tijdens de opname.
– Voorlichting over wat er gebeurt in het ziekenhuis en gezondheid(zorg) in het algemeen.
– Reduceren van angst(en).
– Bijdragen aan de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, waaronder de opname zelf

klik hier voor de website